Pravni fakultet

Bulevar vojvode Stepe Stepanovića 77, 78000 Banja Luka, Republika Srpska/Bosna i Hercegovina
+387 51 339 001

O Fakultetu

Pravni fakultet u današnjem vremenu sa sobom nosi i određenu težinu koja se iskazuje kvalitetom i raznovršnoću obrazovanja koje pruža. Naš Pravni fakultet je prvi fakultet za izučavanje pravne nauke u Krajini i trenutno je nosilac pravničke misli i obrazovanja u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Istorija prava je usko povezana sa razvojem civilizacije i napretkom društva. Istorija banjalučkog Pravnog fakulteta je usko povezana sa razvojem Banje Luke, Krajine i Republike Srpske.

Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci danas je moderna, dobro organizovana i respektabilna visokoškolska i naučna ustanova u kojoj su se školovali mnogi akademici, univerzitetski profesori, poznati i priznati pravnici, sudije, tužioci, advokati, političari, direktori velikih poslovnih sistema i druge značajne javne ličnosti.

U okruženju postoji veliki broj pravnih fakulteta. Međutim, naš fakultet se od ostalih razlikuje po specifičnom obrazovanju mladog kadra, kriterijumima zbog kojih se zna da je diploma sa Pravnog potkovana znanjem, inovacijama u nastavi i modernizacijom u koju smo stupili hrabro željni napretka i poboljšanja nastavno-naučnog procesa.

Naš Pravni fakultet je mjesto za one koji hoće da uče, ali i da se zabave učeći.

Naš Pravni fakultet je mjesto na kojem će uvijek biti jasno definisani kriterijumi, ali i na kome se insistira na tome da niko ne smije biti oštećen.

Naš Pravni fakultet je mjesto na kojem se dobija znanje i teoretskog i praktičnog karaktera.

Naš Pravni fakultet je mjesto na kojem ima mjesta za sve one koji hoće da postanu prije svega kvalitetni ljudi, a onda i pravnici.

Naš Pravni fakultet je izbor koji je dostupan svakome i mjesto u koje su dobrodošli svi koji hoće da „pošteno žive, nikoga ne vrijeđaju i svima daju ono što im pripada“.